ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.ha nem főtt céklát használunk: alaposan mossuk meg a céklákat, és héjastul süssük meg őket a sütőben alufóliába csomagolva, vagy fedett edényben 180 fokon 50-60 perc alatt
- 2.ha elkészült, hámozzuk meg őket – könnyen lehúzható a héjuk
- 3.vágjuk fel nagyobb darabokra
- 4.helyezzük a késes aprítóba a többi hozzávalóval együtt, és addig aprítsuk, míg sima, krémes állagot kapunk
- 5.fűszerezzük még ízlésünk szerint – tehetünk hozzá köményt, római köményt, vagy amit szeretünk
- 6.helyezzük egy pár órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2-3 fej közepes nagyságú (főtt) cékla
- 1-1,5 evőkanál tahini (szezámmagkrém)
- 1 evőkanál (friss) citromlé
- 1 gerezd fokhagyma meghámozva
- só
- pici bors