ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.egy kis vízen/olajon (vízen teljes értékű) dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát
- 2.tegyük hozzá az almát, kicsit azt is süssük/pároljuk át, majd tegyük hozzá a gyömbért és a céklát is, majd öntsük fel a vízzel
- 3.főzzük puhára az almát a céklával
- 4.tegyük hozzá a citromlevet – ezt kanalanként, nehogy túl citromos legyen, citromhéjat (esetleg egy picit tegyünk félre díszítésre), fűszerezzük
- 5.botmixerrel dolgozzuk el simára
- 6.tálalhatjuk reszelt citromhéjjal, petrezselyemzölddel
- 7.mi a főtt céklából kivágtunk egy vastagabb szeletet, és sütemény-kiszúróval szívet vágtunk ki belőle
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 nagy fej lilahagyma felkockázva
- 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 db alma kimagozva, felkockázva
- fél (bio) citrom leve és héja
- 2cm-es db friss gyömbér lereszelve
- só, bors
- kb. 500g főtt vagy sütőben sült cékla, meghámozva, felkockázva – kb. 4-5 db kisebb 5 bögre víz (bögre =2,3dl)
- 4-5 bögre (bögre=2,3dl) víz