ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.vágjuk félbe a paradicsomokat, távolítsuk el a magos részt, hogy csak a húsa maradjon meg, (ha koktélparadicsomot használunk, ezt a lépést kihagyhatjuk)
- 2.kockázzuk fel a paradicsomot, tegyük egy tálba
- 3.adjuk hozzá a fokhagymát, a hagymát és a balzsamecet, sót és keverjük össze - majd pihentessük 15 percig
- 4.majd keverjük hozzá a friss bazsalikomot is
- 5.pirítsuk aranyszínűre a kenyér / bagett szeleteket
- 6.dörzsöljük meg a fokhagymagerezdekkel, majd azonnal kanalazzuk rá a bruschettát - ha szeretjük, szórjuk meg még bazsalikommal, chilipehellyel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 6-8 nagy, húsos paradicsom, (de koktélparadicsom is tökéletes) - - kockára vágva (kb. 3-4 bögre (bögre=2,3 dl)
- 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1 fej lilahagyma - apróra vágva
- 1 evőkanál balzsamecet
- friss bazsalikom levelek - apróra vágva
- 1/4 kiskanál só, 1/8 kiskanál bors
Tálaláshoz:
- 4 szelet (gluténmentes, teljes kiőrlésű) kenyér / bagett
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- chilipehely, friss bazsalikom