Recept megosztása

Bruschetta

A bruschetta igen kedvelt Olaszországban.  Nagyon egyszerű, nem kell hozzá sok alapanyag. Ha váratlan vendégek toppannak be, gyorsan el tudjuk készíteni, és meg tudjuk kínálni őket ezzel a finomsággal. Kiegészíthető még apróra vágott avokádóval vagy uborkával. De elszánt ténések még babot is tehetnek hozzá.

 

4 adag
20 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vágjuk félbe a paradicsomokat, távolítsuk el a magos részt, hogy csak a húsa maradjon meg, (ha koktélparadicsomot használunk, ezt a lépést kihagyhatjuk)
  • 2.kockázzuk fel a paradicsomot, tegyük egy tálba
  • 3.adjuk hozzá a fokhagymát, a hagymát és a balzsamecet, sót és keverjük össze - majd pihentessük 15 percig
  • 4.majd keverjük hozzá a friss bazsalikomot is
  • 5.pirítsuk aranyszínűre a kenyér / bagett szeleteket
  • 6.dörzsöljük meg a fokhagymagerezdekkel, majd azonnal kanalazzuk rá a bruschettát - ha szeretjük, szórjuk meg még bazsalikommal, chilipehellyel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Bruschetta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 6-8 nagy, húsos paradicsom, (de koktélparadicsom is tökéletes) - - kockára vágva (kb. 3-4 bögre (bögre=2,3 dl)
  • 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 fej lilahagyma - apróra vágva
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • friss bazsalikom levelek - apróra vágva
  • 1/4 kiskanál só, 1/8 kiskanál bors

Tálaláshoz:

  • 4 szelet (gluténmentes, teljes kiőrlésű) kenyér / bagett
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • chilipehely, friss bazsalikom