Étrend adat(ok)
8 db
65 perc
65 perc
Elkészítés:
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
- 2.ha nincs készen főtt krumplink, hámozzuk meg, kockázzuk fel a krumplit, és hideg vízben tegyük fel főni - fedő alatt főzzük puhára
- 3.főzzük meg a quinoat - 3-szoros vízen tegyük fel főni
- 4.pároljuk meg a brokkolit
- 5.egy tálban dolgozzuk össze a kimért összetört brokkolit, krumplit, a quinoát, sörélesztőpelyhet, fűszereket, chiamagot/lenmagot, zsemlemorzsát (ha használunk)
- 6.enyhén benedvesített kézzel formázzunk belőle 8 db korongot
- 7.forgassuk meg zsemlemorzsában őket (ez a lépés kihagyható), helyezzük őket a sütőlapra
- 8.süssük őket 180-200 fokon kb 20 - 25 perc alatt aranybarnára
Hozzávalók:
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) /kb. 330 g főtt krumpli - összetörve
- 1 bögre /190 g főtt quinoa
- 1 bögre párolt brokkoli - összetörve
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 2 evőkanál őrölt lenmag /chiamag
- só, 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor - vagy friss apróra vágott hagyma, fokhagyma megdinsztelve
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 4-5 evőkanál zsemlemorzsa + forgatáshoz - ki is hagyható teljesen
Panírozáshoz:
- zabpehelyliszt (de bármilyen jó)
- natúr növényi tej
- (gluténmentes, teljes kiőrlésű) zsemlemorzsa, belekeverve szezámmag, sörélesztőpehely