Recept megosztása

Brokkolis quinoa korong/pogácsa

Többféleképpen is kipróbáltuk ezt a receptet. Volt olyan pogácsa, amit nem forgattunk meg zsemlemorzsában, volt amit igen(ennek kicsit ropogósabb lett a külseje, és könnyebben lejött a sütőpapírról) , és volt olyan, amibe bele is kevertünk zsemlemorzsát (ennek picit keményebb volt az állaga). 

Igazából mindegyik nagyon jó lett. 

Mi hamburgerként fogyasztottuk és nagyon elégedettek voltunk. 

FIGYELEM: Először puhábbak, de ha hagyjuk állni a pogácsákat, szilárdabb lesz az állaguk. 

Quinoa helyett kölesből is készíthetjük.

 

8 db
65 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés:

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
  • 2.ha nincs készen főtt krumplink, hámozzuk meg, kockázzuk fel a krumplit, és hideg vízben tegyük fel főni - fedő alatt főzzük puhára
  • 3.főzzük meg a quinoat - 3-szoros vízen tegyük fel főni
  • 4.pároljuk meg a brokkolit
  • 5.egy tálban dolgozzuk össze a kimért összetört brokkolit, krumplit, a quinoát, sörélesztőpelyhet, fűszereket, chiamagot/lenmagot, zsemlemorzsát (ha használunk)
  • 6.enyhén benedvesített kézzel formázzunk belőle 8 db korongot
  • 7.forgassuk meg zsemlemorzsában őket (ez a lépés kihagyható), helyezzük őket a sütőlapra
  • 8.süssük őket 180-200 fokon kb 20 - 25 perc alatt aranybarnára

Hozzávalók:

  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) /kb. 330 g főtt krumpli - összetörve
  • 1 bögre /190 g főtt quinoa
  • 1 bögre párolt brokkoli - összetörve
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2 evőkanál őrölt lenmag /chiamag
  • só, 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor - vagy friss apróra vágott hagyma, fokhagyma megdinsztelve
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa + forgatáshoz - ki is hagyható teljesen

Panírozáshoz:

  • zabpehelyliszt (de bármilyen jó)
  • natúr növényi tej
  • (gluténmentes, teljes kiőrlésű) zsemlemorzsa, belekeverve szezámmag, sörélesztőpehely