Recept megosztása

Brokkolis fasírt golyó

Egy újabb trükk, hogyan etessük meg a zöldséget a családdal. Azt nem mondhatjuk, hogy feltűnés nélkül, mert a zöld színe miatt azonnal lebukunk. Igazán nagyon tápláló, laktató.  Mi meleglevegős fritőzben sütöttük, így teljesen olajmentes lett. Természetesen sütőben is megsüthető.

4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy tálban törjük össze alaposan a lecsepegtetett brokkolit pl. krumplitörővel
  • 2.adjuk hozzá a fűszereket
  • 3.keverjünk hozzá 3-3 evőkanálnyit a csicseriborsólisztből és a zsemlemorzsából
  • 4.alaposan dolgozzuk össze
  • 5.ha nagyon puha, folyós a masszánk, tegyünk még hozzá egy kevés zsemlemorzsát, az felszívja a nedvességet, ha még nem állt volna össze rendesen, tegyünk hozzá egy kevés csicseriborsólisztet, az „ragasztja össze” - evőkanalanként adagoljuk
  • 6.mikor kellemesen formázható masszát kaptunk, formázzunk belőle kisebb golyókat
  • 7.süssük meg, mi 15 perc alatt 200 fokon sütöttük őket forrólevegős sütőben, de előmelegített sütőben is lehet, ebben az esetben tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire a fasírtjainkat és 200 fokon légkeverésen süssük őket aranybarnára

Hozzávalók

  • egy kis fej (kb.500 g) főtt brokkoli
  • 3-4 evőkanál csicseriborsóliszt
  • 3-4 evőkanál (gluténmentes) lehetőleg teljeskiőrlésű zsemlemorzsa
  • só, bors
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor
  • 1/4 kiskanál őrölt kömény
  • 1/2 kiskanál füstölt pirospaprika