Étrend adat(ok)
12 db
40 perc rizsfőzés +5 perc előkészítés +30 perc hűtés +15 perc elkészités + 1 óra hűtés
40 perc rizsfőzés +5 perc előkészítés +30 perc hűtés +15 perc elkészités + 1 óra hűtés
Elkészítés
- 1.főzzük meg a barnarizst fedő alatt, alacsony fokozaton, puhára - 1/2 bögre kókuszreszelékkel, az édesítővel, vaníliával, növényi tejjel - ha szükséges, még adjunk hozzá egy kevés tejet később, ha ezt beszívta, de még nem puhult meg
- 2.mikor elkészült turmixoljuk le botmixerrel vagy késes aprítóban
- 3.adjuk hozzá a másik 1/2 bögre kókuszreszeléket, keverjük össze, majd kicsit hagyjuk hűlni
- 4.sütőpapíron formázzunk belőle egy kb. 12 cmx18 cm-es téglalapot - kb. 1,5-2 cm vastag legyen
- 5.csomagoljuk be a sütőpapírba, és tegyük a fagyasztóba
- 6.miután megdermedt, vágjunk belőle hasábokat, de golyóvá is gyúrhatjuk - ha kevesebb csokink van, hagyhatjuk egyben a kókuszos masszánkat, simítsuk el a tetején a csokit, majd dermedés után szeleteljük
- 7.gőz felett olvasszuk meg a csokoládét
- 8.vonjuk be a kókuszos hasábokat/golyókat a csokival
- 9.tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen
Hozzávalók
- 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) barnarizs - ha fehér rizzsel készítjük, 3/4 bögre
- 1/2 bögre + 1/2 bögre kókuszreszelék
- kb. 1,5 bögre (házi) kókusztej
- 3-4 evőkanál eritrit /házi datolyapaszta - ez teljes értékű, de elszínezi a masszát
- 1/2 kiskanál vanília őrlemény /1 kiskanál vanília kivonat
- 1-2 tábla vegán (cukormentes) étcsokoládé - mi kettőt használtunk