Bounty

Lányaink nagy kedvence volt régen a Bounty. A Snickers után már ezt is ideje volt elkészítenünk, végre megjött az ihlet hozzá. Mindössze 6 összetevőből áll.

Hozzáadott #cukormentes #olajmentes és még #gluténmentes is. Majdnem teljes értékű – ha leszámítjuk az étcsokoládét. 

Nagyon egyszerű elkészíteni, soknak tűnik az elkészítési ideje, de nem kell vele sokat foglalkozni, ténylegesen nettó 20 percet. És, hát, nagyon megéri, isteni finom. 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.főzzük meg a barnarizst fedő alatt, alacsony fokozaton, puhára - 1/2 bögre kókuszreszelékkel, az édesítővel, vaníliával, növényi tejjel - ha szükséges, még adjunk hozzá egy kevés tejet később, ha ezt beszívta, de még nem puhult meg
  • 2.mikor elkészült turmixoljuk le botmixerrel vagy késes aprítóban
  • 3.adjuk hozzá a másik 1/2 bögre kókuszreszeléket, keverjük össze, majd kicsit hagyjuk hűlni
  • 4.sütőpapíron formázzunk belőle egy kb. 12 cmx18 cm-es téglalapot - kb. 1,5-2 cm vastag legyen
  • 5.csomagoljuk be a sütőpapírba, és tegyük a fagyasztóba
  • 6.miután megdermedt, vágjunk belőle hasábokat, de golyóvá is gyúrhatjuk - ha kevesebb csokink van, hagyhatjuk egyben a kókuszos masszánkat, simítsuk el a tetején a csokit, majd dermedés után szeleteljük
  • 7.gőz felett olvasszuk meg a csokoládét
  • 8.vonjuk be a kókuszos hasábokat/golyókat a csokival
  • 9.tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen

Hozzávalók

  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) barnarizs - ha fehér rizzsel készítjük, 3/4 bögre
  • 1/2 bögre + 1/2 bögre kókuszreszelék
  • kb. 1,5 bögre (házi) kókusztej
  • 3-4 evőkanál eritrit /házi datolyapaszta - ez teljes értékű, de elszínezi a masszát
  • 1/2 kiskanál vanília őrlemény /1 kiskanál vanília kivonat
  • 1-2 tábla vegán (cukormentes) étcsokoládé - mi kettőt használtunk