Étrend adat(ok)
kb. 12 szelet (26 cm átmérőjű)
35 perc
35 perc
Elkészítés
- 1.késes aprítóban dolgozzuk össze az alap hozzávalóit
- 2.simítsuk el a tortaforma alján, használhatunk hozzá egy poharat - a talpával nyomkodjuk le a tésztát
- 3.kicsit főzzük össze a kókuszreszeléket a kókuszkrémmel, édesítsük, ízesítsük vaníliával, majd keverjük hozzá a rizst, dolgozzuk össze alaposan - akár kézzel
- 4.oszlassuk el az alap tetején egyenletesen
- 5.gőz felett olvasszuk meg a csokit, keverjünk hozzá egy evőkanál kakaóport, picit édesítsük, ha szükséges, és keverjünk hozzá néhány evőkanál langyos növényi tejet
- 6.kenjük a torta tetejére, majd tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen
- 7.fogyasztás előtt fél órával érdemes kivenni a hűtőből, hogy könnyebb legyen vágni
Hozzávalók
- Alaphoz:
- 180 g gluténmentes keksz (kiváltható több zabpehellyel, plusz mandulával/kesudióval)
- 200 g (gluténmentes) zabpehely
- 200 g puha datolya - ha szükséges, áztassuk be
- néhány evőkanál víz
- Kókuszos réteghhez:
- 450 g kókuszreszelék
- 3 db 2 dl-es kókuszkrém
- 1 jól megtömött bögre főtt rizs (só nélkül)
- vanília kivonat
- ízlés szerint édesítő - stevia
- Csokimázhoz:
- 2 tábla étcsokoládé
- 1 evőkanál kakaópor
- vanília kivonat
- édesítő ízlés szerint
- néhány evőkanál langyos növényi tej