Bounty torta

Miskolczi Andival (Vegánia) készítettük ezt a bounty tortát Ákos meglepetés partyjára. Épp nem volt itthon elég zabpelyhünk, ezért improvizálnunk kellett: volt itthon gluténmentes kekszem, azzal pótoltuk ki az alapot. 

Ez egy nagyon finom, de magas zsírtartalmú torta, egy kisebb szelet teljesen kielégítő belőle. Ez egy kifejezetten nagy torta, ebből így nagyon sokan tudtunk enni. 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.késes aprítóban dolgozzuk össze az alap hozzávalóit
  • 2.simítsuk el a tortaforma alján, használhatunk hozzá egy poharat - a talpával nyomkodjuk le a tésztát
  • 3.kicsit főzzük össze a kókuszreszeléket a kókuszkrémmel, édesítsük, ízesítsük vaníliával, majd keverjük hozzá a rizst, dolgozzuk össze alaposan - akár kézzel
  • 4.oszlassuk el az alap tetején egyenletesen
  • 5.gőz felett olvasszuk meg a csokit, keverjünk hozzá egy evőkanál kakaóport, picit édesítsük, ha szükséges, és keverjünk hozzá néhány evőkanál langyos növényi tejet
  • 6.kenjük a torta tetejére, majd tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen
  • 7.fogyasztás előtt fél órával érdemes kivenni a hűtőből, hogy könnyebb legyen vágni

Hozzávalók

  • Alaphoz:
  • 180 g gluténmentes keksz (kiváltható több zabpehellyel, plusz mandulával/kesudióval)
  • 200 g (gluténmentes) zabpehely
  • 200 g puha datolya - ha szükséges, áztassuk be
  • néhány evőkanál víz
  • Kókuszos réteghhez:
  • 450 g kókuszreszelék
  • 3 db 2 dl-es kókuszkrém
  • 1 jól megtömött bögre főtt rizs (só nélkül)
  • vanília kivonat
  • ízlés szerint édesítő - stevia
  • Csokimázhoz:
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • vanília kivonat
  • édesítő ízlés szerint
  • néhány evőkanál langyos növényi tej