Recept megosztása

Ázsiai uborkasaláta

Nagyon szeretjük a hagyományos, magyaros uborkasalátát is, ezért reményekkel telve próbáltuk ki ezt az ázsiai verziót. Nem csalódtunk, nagyon finom lett. Nálunk nem mindenki szereti a csípőset, így a chilit csak tálaláskor szórtuk rá. Ha szójamentesre szeretnénk, használjunk kókusz-aminót az öntethez.

2-3 adag
15 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.mossuk meg az uborkákat, vágjuk le a végeit, majd vágjuk hosszában ketté, és szeleteljük fel vékonyra
  • 2.tegyük egy nagy tálba, sózzuk meg, alaposan keverjük össze, majd hagyjuk állni 5 percig
  • 3.öblítsük le hideg vízzel, hogy teljesen lemossuk róla a sót, végül szűrjük le és tegyük félre
  • 4.az öntet hozzávalóit egy külön tálban keverjük össze, kóstoljuk meg, ha szükséges, igazítsunk rajta
  • 5.öntsük a kész öntetet az uborkára, keverjük össze - fogyaszthatjuk azonnal, de még jobb, ha pár órát hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek

Hozzávalók

  • 2 db közepes kígyóuborka
  • 1 kiskanál só
  • Öntethez:
  • 1-2 evőkanál gluténmentes) szójaszósz
  • 2-3 gerezd fokhagyma - nagyon apróra vágva
  • 1 evőkanál rizsecet vagy fehér borecet
  • 1/2-1 kiskanál chilipehely
  • 1 evőkanál házi datolyapaszta (ez teljes értékű) vagy más édesítő
  • 1 kiskanál tahini
  • 1 kiskanál szezámmag
  • 2 evőkanálnyi zöldhagyma/póréhagyma - finomra vágva