
Étrend adat(ok)
2-3 adag
15 perc
15 perc
Elkészítés
- 1.mossuk meg az uborkákat, vágjuk le a végeit, majd vágjuk hosszában ketté, és szeleteljük fel vékonyra
- 2.tegyük egy nagy tálba, sózzuk meg, alaposan keverjük össze, majd hagyjuk állni 5 percig
- 3.öblítsük le hideg vízzel, hogy teljesen lemossuk róla a sót, végül szűrjük le és tegyük félre
- 4.az öntet hozzávalóit egy külön tálban keverjük össze, kóstoljuk meg, ha szükséges, igazítsunk rajta
- 5.öntsük a kész öntetet az uborkára, keverjük össze - fogyaszthatjuk azonnal, de még jobb, ha pár órát hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek
Hozzávalók
- 2 db közepes kígyóuborka
- 1 kiskanál só
- Öntethez:
- 1-2 evőkanál gluténmentes) szójaszósz
- 2-3 gerezd fokhagyma - nagyon apróra vágva
- 1 evőkanál rizsecet vagy fehér borecet
- 1/2-1 kiskanál chilipehely
- 1 evőkanál házi datolyapaszta (ez teljes értékű) vagy más édesítő
- 1 kiskanál tahini
- 1 kiskanál szezámmag
- 2 evőkanálnyi zöldhagyma/póréhagyma - finomra vágva