ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.tegyünk fel egy nagy lábasban sós vizet a tésztának – mikor forr, tegyük bele a tésztát, és főzzük meg
- 2.közben készítsük elő a zöldségeket, gyümölcsöket, hámozzuk meg, daraboljuk fel őket
- 3.pirítsuk meg olaj nélkül a magokat – figyeljünk, hogy ne égjenek meg
- 4.miután megfőtt a tésztánk, szűrjük le, (nem kell leöblíteni), majd keverjük össze egy nagy tálban/edényben az előre elkészített zöldségekkel, gyümölcsökkel, fűszerekkel, babbal
- 5.mi nem bírtuk kivárni, hogy kihűljön, de aki hidegen enné, helyezze be hűtőbe pár órára
- 6.szedjük tányérokra és szórjuk meg kb. egy evőkanálnyi pirított maggal
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 250-300g (gluténmentes) tészta
- 1 érett avokádó meghámozva, kimagozva, apró kockákra vágva
- 1 érett mangó meghámozva, apró kockákva vágva
- 1 kis fej lilahagyma apróra vágva
- 8 szem koktélparadicsom kis kockákra vágva (8-ba)
- 1 (lecsepegtett, leöblített) vörös bab konzerv vagy 1,5 bögre (bögre= 2,3dl) főtt bab (el is hagyható)
- egy kiskanál frissen facsart citromlé
- só, bors
- kis fahéj (elhagyható)
- kiegészíthető továbbá: alma darabokkal, olivabogyóval, csírákkal, kukoricával, uborkával, lilakáposztával, kedvenc fűszereddel, pirított magokkal, tahinivel stb.