Aszalt szilvás cékla-ragu

Egy különleges köretet készítettünk. Az ünnepi asztal fényét is emeli. Csodás színe van, és az íze sem utolsó.

Aki fogyaszt alkoholt, kis vörösbort is tehet bele, igazán jól illik hozzá. (Az alkohol nem teljes értékű.) 

Aki szójamentesen szeretné, használjon a szójaszósz helyett hozzá kókusz-aminót, vagy el is hagyható, helyette adjunk hozzá több fűszert, sót.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a fokhagymát kevés szójaszószon /vízen
  • 2.adjuk hozzá a feldarabolt céklát, aszalt szilvát, fűszereket, balzsamecetet
  • 3.öntsünk alá egy kis vizet (esetleg vörösbort)
  • 4.fedő alatt pároljuk össze

Hozzávalók

  • 2 nagy fej cékla - héjában megsütve vagy főtt - kockára vágva
  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) puha aszalt szilva
  • 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1-2 evőkanál balzsamecet
  • 2-3 evőkanál szójaszósz /tamari
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • ízlés szerint pici fahéj, szerecsendió