
Étrend adat(ok)
4 adag
20 perc
20 perc
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a fokhagymát kevés szójaszószon /vízen
- 2.adjuk hozzá a feldarabolt céklát, aszalt szilvát, fűszereket, balzsamecetet
- 3.öntsünk alá egy kis vizet (esetleg vörösbort)
- 4.fedő alatt pároljuk össze
Hozzávalók
- 2 nagy fej cékla - héjában megsütve vagy főtt - kockára vágva
- 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) puha aszalt szilva
- 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1-2 evőkanál balzsamecet
- 2-3 evőkanál szójaszósz /tamari
- só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1 kiskanál kakukkfű
- ízlés szerint pici fahéj, szerecsendió