ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral
- 2.egy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat: zabpelyhet, zabpehelylisztet, szódabikarbónát, sütőport, fűszereket, chiamagot
- 3.turmixoljuk össze teljesen krémesre a datolyát, a növényi tejet, vanília kivonatot, citromlevet
- 4.adjuk a lisztes keverékhez, dolgozzuk össze
- 5.keverjük hozzá az almadarabokat is
- 6.formázzunk belőle a kezünkkel vastagabb kekszformákat - 8 db lett nekünk belőle
- 7.15-20 perc alatt süssük meg 200 fokon, légkeveréssel, míg szépen megbarnulnak
- 8.tegyük ki rácsra, hogy teljesen kihűljenek
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 nagy alma - apróra felkockázva
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
- 1/2 bögre (gluténmentes) zabpehely lisztté darálva vagy 40 g zabpehelyliszt
- 1/2 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 evőkanál chiamag/őrölt lenmag
- csipet só
- 1 kiskanál őrölt fahéj, 1/8 kiskanál kurkuma, gyömbér
- 1/2 bögre (alaposan megpakolt) (ez kb. 110 g, de ha édesen szereted, nyugodtan használj többet) puha, magozott datolya - ha kell, előtte áztassuk be akár a növényi tejbe
- 1 kiskanál vanília kivonat
- 1/2 bögre natúr növényi tej
- 1 kiskanál friss citromlé