Alacsony kalóriájú krémes paradicsomleves

Ezt az isteni, selymesen krémes levest lelkiismeretfurdalás nélkül kanalazgathatjuk akkor is, ha éppen figyelünk, hogy hány kalóriát viszünk be a szervezetünkbe. Kitűnő előételnek, de pirítóssal, vagy főtt gabonával, krumplival, akár vacsoraként is megállja a helyét. Ha teljesen sűrűre hagyjuk, szószként is felhasználhatjuk.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg egy kis vízen a hagymát, fokhagymát
  • 2.majd tegyük rá a répát, cukkinit
  • 3.fűszerezzük meg, öntsük fel a vízzel
  • 4.pároljuk puhára fedő alatt
  • 5.tegyük hozzá a paradicsom konzervet (ha frisset használunk, a cukkinivel együtt )
  • 6.forraljuk össze, majd bot-turmixszal dolgozzuk el simára – ha túl sűrű lenne, még tehetünk hozzá vizet, csak forraljuk utána össze

Hozzávalók

  • 1 közepes fej (lila)hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes cukkini – kockára vágva
  • 4 kisebb répa – karikákra vágva
  • 1 konzerv darabolt paradicsom (vagy 4 nagy paradicsom kockára vágva)
  • 1-1,5 bögre (bögre = 2,3dl) víz
  • 1 evőkanál sómentes ételízesítő
  • 1-2 evőkanál eritrit vagy házi datolyaszirup
  • bazsalikom – friss levelek, vagy egy kiskanál szárított
  • só, bors, fokhagymapor