Étrend adat(ok)
8 kisebb szelet
30 perc elkészítés+ 1 óra hűtés
30 perc elkészítés+ 1 óra hűtés
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.béleljük ki a tortaforma alját (a miénk 16 cm átmérőjű és 6,5 cm magas volt) sütőpapírral
- 2.készítsük el a torta alapot: daráljuk össze a kesudiót a datolyával egy késes-aprítóban, míg ragacsos masszát kapunk – néha kapargassuk le a széléről a felragadt anyagot –érdemes előbb a datolyát beletenni, hogy kíméljük a késeket
- 3.kanalazzuk a sütőformába, és oszlassuk el egyenletesen az alján, egy kanál hátoldalával jól nyomkodjuk le – ha nagyon ragadna, vizezzük be a kanál hátoldalát és úgy formázzuk
- 4.tegyük a hűtőbe, közben készítsük el a sajttorta krémjét
- 5.turmixgépbe tegyük be sorrendben: az áfonyát, a kesudiót, a vanília kivonatot, a kókuszkrémet, az eritritet, és turmixoljuk teljesen simára – ehhez jön majd az agar-agar keverék
- 6.egy kis lábasban keverjük össze a vizet az agar-agarral, forraljuk fel, majd lassú, közepes lángon, gyakran kevergetve főzzük, amíg a keverék besűrűsödik – kb. 5-7 perc - ettől a ponttól kezdve gyorsan kell dolgoznunk, mivel az agar-agar megköt, amint lehűl
- 7.gyorsan öntsük az áfonyás keverékünkhöz a turmixgépbe és kb. 30 másodpercig járassuk, hogy jól elkeveredjen
- 8.gyorsan vegyük elő a hűtőből a tortaformát, és öntsük rá az alapra a krémet
- 9.kicsit egyengessük el a tetejét
- 10.ezt a sajttortát nem kell a fagyasztóba tenni, mivel szobahőmérsékleten vagy hűtőszekrényben gyönyörűen megköt
- 11.miután megkötött, tetszés szerint díszíthetjük
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók az alaphoz:
- 170 g datolya - pár órára vízbe áztatva, használat előtt lecsepegtetve
- 140 g kesudió - ezt nem kell áztatni
- csipet só
- 1,5 evőkanál cukormentes kakaópor (választható)
Hozzávalók a krémhez:
- 150 g natúr kesudió (egy éjszakán át áztatott) - használat előtt lecsepegtetett
- 500 g (mélyfagyasztott) áfonya (kiolvasztva)
- 5-6 evőkanál eritrit ( de más édesítő is használható) - ízlés szerint
- 1 kiskanál vanília kivonat
- ½ bögre (bögre=2,3dl) kókuszkrém - konzerves kókusztej lehűtve, lekanalazva a zsíros része
- 2 és fél kiskanál agar-agar por
- ½ bögre víz
- díszítéshez: csokoládé forgács/ gyümölcs/ magok/ kókuszchips