Ünnepekre készítettük ezt a különleges édes levest. Igazából desszertként is megállja a helyét. Nagyon érdekes íz kerekedett ki belőle, jól illik egymáshoz a gesztenye és a dió. Szilvával, gránátalmával díszítettük.
1.pároljuk meg az almát fedő alatt a fűszerekkel annyi vízben, amennyi ellepi
2.adjuk hozzá a a főtt gesztenyét és a datolyapasztát - főzzük össze pár perc alatt
3.turmixoljuk le a diót annyi vízzel, amennyi épp ellepi - poharas turmixban vagy erősebb turmixgépben
4.öntsük a leveshez - ha sűrűbbre, krémesebbre szeretnénk a levest, keverjünk hozzá 1-2 evőkanál barnarizslisztet, majd hőkiegyenlítéssel keverjük a leveshez
5.főzzük kb. 10 percig, hogy besűrűsödjön
Hozzávalók
250 g főtt/sült gesztenye
1 bögre (bögre=2,3 dl) dió - legalább néhány órára beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
1 db alma - felkockázva
néhány evőkanál datolyapaszta (ez teljes értékű) /eritrit /néhány szem puha datolya
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.