Recept megosztása

Tökfőzelék

Ahány ház, annyi szokás… Többféle módon készítik a tökfőzeléket, van aki pirospaprikával, van, aki anélkül. Nekem anyukám paprikával készítette, úgyhogy én is így szoktam. Nem nagyon szeretem a kaprot, de ez az étel elképzelhetetlen nélküle.

2-3 adag
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, adjuk hozzá a kaprot, sót is- vízen teljes értékű
  • 2.öntsük rá egy kevés vizet, és fedő alatt pároljuk puhára - addig pótoljuk a vizet, ameddig teljesen puha lesz
  • 3.vegyük le a fedőt, párologtassuk el róla a vizet, majd szórjuk rá a pirospaprikát
  • 4.húzzuk le a melegről, és keverjük össze alaposan
  • 5.adjuk hozzá a gyalult tököt és fedő alatt pároljuk puhára
  • 6.közben keverjük el csomómentesre a kesutejfölt a liszttel - jót tesz, ha kicsit áll
  • 7.mikor megpuhult a tök, hőkiegyenlítéssel keverjük a lisztes keveréket a főzelékhez
  • 8.főzzük össze 5-10 perc alatt - ha nagyon sűrű lenne, adjunk hozzá még vizet
  • 9.fűszerezzük, ha még szükséges

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Tökfőzelék?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 kg fagyasztott gyalult tök - érdemes kivenni előbb a fagyasztóból, hogy felengedjen
  • 1 fej vöröshagyma - apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 kis csomag apróra vágott kapor (ez általában hozzá van csomagolva a tökhöz)
  • 2 dl kesutejföl - bolti növényi tejföllel is működik
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika
  • 1 púpos evőkanál (gluténmentes) zabpehelyliszt /barna rizsliszt
  • ízlés szerint 1-2 evőkanál almaecet /rizsecet