Étrend adat(ok)
5 adag
30 perc
30 perc
RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.vágjuk a tofut szeletekre, kicsit fűszerezzük be őket, majd süssük meg airfryerben, hogy kérget kapjon
- 2.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen egy kis sóval
- 3.adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, paprikát, a feldarabolt gombát, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, néhány percig pároljuk, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát is, húzzuk le a tűzről, keverjük össze, majd öntsünk hozzá kevés vizet
- 4.adjuk hozzá a tofuszeleteket is
- 5.főzzük addig, míg megpuhulnak a zöldségek, a gomba megfő
- 6.közben keverjük a lisztet a tejföllel /joghurttal össze csomómentesre egy kis tálkában
- 7.mikor megfőtt a gomba, hőkiegyenlítéssel keverjük hozzá a lisztes keveréket, majd főzzük néhány percig - míg besűrűsödik a szaft
- 8.kóstoljuk meg, fűszerezzük, ha még szükséges
Nézz szét a webshopban: Receptkönyvek, táplálékkiegészítők
Hozzávalók
- 3*180 g füstölt tofu
- 500 g gomba - felszeletelve
- 1 közepes fej hagyma - apróra vágva
- 4-5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 db közepes paradicsom - felkockázva
- 1 db paprika - felkarikázva
- 1 evőkanál gluténmentes zabpehelyliszt/ barna rizsliszt
- 2,5 dl növényi joghurt / kesutejföl
- só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1-2 kiskanál pirospaprika, 1/2 kiskanál fokhagymapor