
Étrend adat(ok)
8 adag
1 óra
1 óra
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg hagymát és a sárgarépát
- 2.adjuk hozzá a fűszereket: oregánót, a kakukkfüvet, a fokhagymát, és keverjük össze
- 3.adjuk hozzá az édesburgonyát, a cukkinit, öntsük fel vízzel, hogy jól ellepje, adjuk hozzá a többi fűszert is (só, bors, kurkuma, ételízesítő)
- 4.mikor félig puha az édesburgonya, adjuk hozzá a száraz quinoát
- 5.főzzük addig levest, amíg a zöldségek és a quinoa is teljesen megpuhulnak
- 6.tegyük a leveshez a felcsíkozott kelkáposztát, csicseriborsót, öntsük hozzá a paradicsomszószt - ha nagyon sűrű lenne adjunk hozzá még vizet
- 7.főzzük össze 10 perc alatt
- 8.fűszerezzük, ha még szükséges
- 9.tálalás előtt keverjük hozzá a friss bazsalikom leveleket, tálaláskor szórjuk meg sörélesztőpehellyel vagy házi vegán parmezánnal
Nézz szét a webshopban: Receptkönyvek, táplálékkiegészítők
Hozzávalók
- 1 közepes fej hagyma - felaprítva
- 4-5 gerezd fokhagyma - felaprítva
- 1 közepes sárgarépa - felkarikázva
- 1 szál szárzeller - felaprítva
- 1-2 kiskanál oregánó
- 1-2 kiskanál kakukkfű
- 1 marék friss bazsalikom
- 2 közepes édesburgonya - felkockázva
- 1 közepes cukkini - felkockázva
- 1,5 bögre (bögre= 2,3 dl) főtt / 1 kis konzerv csicseriborsó - leöblítve, lecsepegtetve
- só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 500 ml paradicsomszósz
- kb. 7 bögre zöldségalaplé vagy víz + 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- 1/2 bögre quinoa
- 3-4 kelkáposzta levél - apróra vágva
- Tálaláshoz: sörélesztőpehely , házi vegán parmezán