Édesburgonyás minestrone

Már készítettünk régebben minestronet, most ezt egy kicsit megvariáltuk, hogy el tudjuk használni az itthon található zöldségeket.  Csicseriborsóval, kelkáposztával, és sok sok fűszerrel készült. Az édesburgonyát helyettesíthetjük sütőtökkel, a kelt lehet mángolddal, és a csicseri helyett használhatunk más hüvelyest.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg hagymát és a sárgarépát
  • 2.adjuk hozzá a fűszereket: oregánót, a kakukkfüvet, a fokhagymát, és keverjük össze
  • 3.adjuk hozzá az édesburgonyát, a cukkinit, öntsük fel vízzel, hogy jól ellepje, adjuk hozzá a többi fűszert is (só, bors, kurkuma, ételízesítő)
  • 4.mikor félig puha az édesburgonya, adjuk hozzá a száraz quinoát
  • 5.főzzük addig levest, amíg a zöldségek és a quinoa is teljesen megpuhulnak
  • 6.tegyük a leveshez a felcsíkozott kelkáposztát, csicseriborsót, öntsük hozzá a paradicsomszószt - ha nagyon sűrű lenne adjunk hozzá még vizet
  • 7.főzzük össze 10 perc alatt
  • 8.fűszerezzük, ha még szükséges
  • 9.tálalás előtt keverjük hozzá a friss bazsalikom leveleket, tálaláskor szórjuk meg sörélesztőpehellyel vagy házi vegán parmezánnal

Hozzávalók

  • 1 közepes fej hagyma - felaprítva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - felaprítva
  • 1 közepes sárgarépa - felkarikázva
  • 1 szál szárzeller - felaprítva
  • 1-2 kiskanál oregánó
  • 1-2 kiskanál kakukkfű
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 2 közepes édesburgonya - felkockázva
  • 1 közepes cukkini - felkockázva
  • 1,5 bögre (bögre= 2,3 dl) főtt / 1 kis konzerv csicseriborsó - leöblítve, lecsepegtetve
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 500 ml paradicsomszósz
  • kb. 7 bögre zöldségalaplé vagy víz + 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 1/2 bögre quinoa
  • 3-4 kelkáposzta levél - apróra vágva
  • Tálaláshoz: sörélesztőpehely , házi vegán parmezán