Gombás lencseleves cukkinival és kelkáposztával

Ez egy kiadós, tápláló fogás, tele fehérjével, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal. Isteni finom, kissé savanykás, igazi ízrobbanás. Hogy még laktatóbb legyen, tálaljuk főtt gabonákkal.

Recept megosztása

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen
  • 2.adjuk hozzá a felszeletelt gombát, felkockázott cukkinit, sózzuk meg és dinszteljük 5-7 percig
  • 3.szórjuk rá a fűszereket (kakukkfű, majoránna, bors, kurkuma), keverjük át
  • 4.öntsük fel a vízzel /alaplével, tegyük hozzá a folyékony füstöt, fűszerezzük, ha még szükséges
  • 5.főzzük puhára a gombát és a cukkinit, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett lencsét, felcsíkozott kelkáposztát, keverjük össze és főzzük össze 5 perc alatt
  • 6.közben keverjük össze a növényi tejfölt/joghurtot a barna rizsliszttel
  • 7.mikor letelt az öt perc, hőkiegyenlítéssel keverjük a leveshez a lisztes keveréket, főzzük kb 10 percig, hogy besűrűsödjön
  • 8. végül keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet

Hozzávalók

  • 3 bögre (bögre=2,3 dl) főtt / 1 nagy konzerv lencse
  • 1 fej (lila)hagyma - kockára vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 300 g gomba - felszeletelve
  • 1 kis cukkini - felkockázva
  • 3-4 kelkáposzta levél - felcsíkozva
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 2 kiskanál kakukkfű
  • 2 kiiskanál majoránna
  • 2 evőkanál rizsecet
  • 2 l zöldségalaplé vagy 2 l víz + 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • néhány fújás folyékony füst - elhagyható
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • 3-4 dl növényi tejföl (házi kesutejföl/szójatejföl teljes értékű ) vagy növényi joghurt
  • 2 evőkanál barna rizsliszt