
Étrend adat(ok)
5-6 adag
15 perc előkészítés +50-60 perc sütés
15 perc előkészítés +50-60 perc sütés
RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.készítsük elő a zöldségeket
- 3.halmozzuk a feldarabolt zöldségeket a tepsibe - alulra a lédúsabbakat helyezzük, közé szórjunk a fűszerekből - aki használ olajat, esetleg egy keveset locsoljon rá (aki a teljes értékű növényi étrendet tartja, az pici vizet használjon)
- 4.majd helyezzük a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe lefedés nélkül
- 5.15 percenként vegyük ki, keverjük meg - ezt addig ismételjük, míg meg nem puhul az összes zöldség
- 6.mikor minden puha, vegyük ki, keverjük, össze növényi joghurttal /tejszínnel, szórjuk meg vegán parmezánnal
Hozzávalók
- 1 vöröshagyma - apróra vágva
- 4-5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 édesburgonya - kis kockákra vágva
- 2-3 közepes sárgarépa - vékony szeletekre vágva
- 4-5 gomba - apróbb szeletekre vágva
- kb. 1,5 bögrényi (bögre=2,3 dl) karfiol - kis darabokra szedve
- 1/2 kaliforniai paprika - apró kockákra vágva
- 2 db paradicsom - felkockázva
- 1-2 evőkanál olaszos fűszerkeverék (bazsalikom, oregánó, kakukkfű)
- só
- néhány kiskanál füstölt pirospaprika
- 1 csipet cukor (elhagyható, nem teljes értékű)
- néhány evőkanál szójaszósz - elhagyható
- Opcionálisan: növényi joghurt
- vegán parmezán (sörélesztőpehely, darált mandula, fokhagyma, só)