Recept megosztása

Bazsalikomos karalábé leves tejföllel

Mi nagyon szeretjük a leveseket. Egy finom zöldséglevesre bármikor szívesen benevezünk. Kaptunk zsenge karalábét, így nem is volt kérdés, hogy mi lesz a következő. Épp kreatív kedvünkben voltunk, így szíveket vágtunk ki a karalábé szeletekből süti kiszúróval. (hátha a gyerekek is így szívesebben fogyasztják). Szotyifölt kevertünk hozzá, amitől még finomabb lett. (recept a oldalon)  Kiegészíthető tésztával, galuskával. A karalábé szép leveleit se dobjuk ki. Használjuk fel pestonak, tegyük salátába, turmixba.

 

 

 

 

4 adag
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá a karalábét, répát, kicsit dinszteljük meg azokat is
  • 3.tegyük hozzá a zöldborsót, fűszereket, és öntsük fel vízzel
  • 4.fedő alatt közepes fokozaton főzzük puhára a zöldségeket
  • 5.fűszerezzük, ha még szükséges
  • 6.hőkiegyenlítéssel keverjük hozzá a növényi tejfölt
  • 7.ha van friss bazsalikomunk, a végén szórjuk bele

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Bazsalikomos karalábé leves tejföllel?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 nagy fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 2 kis fej karalábé - kockákra vágva
  • 2 kis sárgarépa - karikákra vágva
  • 1 bögre (bögre = 2,3 dl) zöldborsó (mi fagyasztottat használtunk)
  • 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 1/8 kiskanál kurkuma, bors
  • bazsalikom - friss vagy szárított
  • 1/2 bögre szotyiföl/növényi tejföl