ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.áztassuk be a babot és a gerslit egy éjszakára
- 2.agyagedényben vagy nagyméretű jénaiban kevés vízen dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát
- 3.szórjuk meg a liszttel, kicsit pirítsuk meg húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, fűszereket jól keverjük el majd engedjük fel vízzel
- 4.adjuk hozzá a babot és a gerslit, majd fedjük le, 170 fokra előmelegített sütőbe tegyük be, kb. egy órát hagyjuk benn - néha ellenőrizzük - főzzük addig, míg majdnem puha minden - ekkor tegyük hozzá a zöldségeket
- 5.forgassuk át, ha szükséges, pótoljuk a vizet, és tegyük vissza addig, míg a zöldségek is megpuhulnak
- 6.végül adjuk hozzá a felkockázott tofut, főzzük össze kb. 5 perc alatt
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 250 g tarkabab, gyöngybab, mungóbab keveréke
- 250 g árpagyöngy
- 4 nagyobb sárgarépa - vastagabb karikákra vágva
- 1 fehérrépa - felkarikázva
- 2 nagyobb fej vöröshagyma - apróra vágva
- 3-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 2-3 evőkanál teljeskiőrlésű liszt/ barnarizsliszt (ez gluténmentes)
- 2 teáskanál pirospaprika
- néhány fújás folyékony füst - el is hagyható
- 3-4 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- őrölt kömény, bors, kurkuma, majoránna, 2-3 babérlevél, só
- kb. 3-4 l víz - ha sűrűbbre szeretnénk, kezdjük 3 literrel
- Opcionális: 2 kis tömb füstölt tofu - felkockázva
- Petrezselyem díszítésnek
- Tálaláshoz: vegán tejföl /joghurt, teljes kiőrlésű (gluténmentes) kenyér