Recept megosztása

Ricset

A ricsetet a sólet kistestvéreként tartják számon. A sólethez hasonlóan igazi egytálétel. Az árpagyöngyből, más néven gersliből és babból készített kását gazdagítjuk zöldségekkel, így nagyon hamar ricsetet kapunk. (FIGYELEM! Az árpa NEM gluténmentes!)

Bátran lehet igény szerint variálni az árpagyöngy-hüvelyes arányt. 

Aki gluténmentesen eszik, készítheti hajdinából /barna rizsből árpagyöngy helyett. A hüvelyeseket is lehet variálni. 

Érdemes előző este beáztatni a gabonát, hüvelyeseket, de legalább egy pár órát mindenképpen. 

Tofuval még tovább dúsítható. 

6-8 adag
40 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.áztassuk be a babot és a gerslit egy éjszakára
  • 2.agyagedényben vagy nagyméretű jénaiban kevés vízen dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát
  • 3.szórjuk meg a liszttel, kicsit pirítsuk meg húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, fűszereket jól keverjük el majd engedjük fel vízzel
  • 4.adjuk hozzá a babot és a gerslit, majd fedjük le, 170 fokra előmelegített sütőbe tegyük be, kb. egy órát hagyjuk benn - néha ellenőrizzük - főzzük addig, míg majdnem puha minden - ekkor tegyük hozzá a zöldségeket
  • 5.forgassuk át, ha szükséges, pótoljuk a vizet, és tegyük vissza addig, míg a zöldségek is megpuhulnak
  • 6.végül adjuk hozzá a felkockázott tofut, főzzük össze kb. 5 perc alatt

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Ricset?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 250 g tarkabab, gyöngybab, mungóbab keveréke
  • 250 g árpagyöngy
  • 4 nagyobb sárgarépa - vastagabb karikákra vágva
  • 1 fehérrépa - felkarikázva
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma - apróra vágva
  • 3-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 2-3 evőkanál teljeskiőrlésű liszt/ barnarizsliszt (ez gluténmentes)
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • néhány fújás folyékony füst - el is hagyható
  • 3-4 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • őrölt kömény, bors, kurkuma, majoránna, 2-3 babérlevél, só
  • kb. 3-4 l víz - ha sűrűbbre szeretnénk, kezdjük 3 literrel
  • Opcionális: 2 kis tömb füstölt tofu - felkockázva
  • Petrezselyem díszítésnek
  • Tálaláshoz: vegán tejföl /joghurt, teljes kiőrlésű (gluténmentes) kenyér