Kovászos uborka leves

Nagyon jó hűsítő, főzés nélküli leves készíthető kovászos uborkából. Ha esetleg van puhára sikerült, nem tökéletes uborkánk, erre tökéletes. Fogyasztás előtt érdemes még jól lehűteni. 

Ha teljes értékűre szeretnénk, készítsünk házi növényi tejfölt, joghurtot hozzá.

Érzékeny gyomrúak óvatosan fogyasszanak belőle. 

 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.mindent helyezzünk turmixgépbe (pár menta levelet kimenthetünk díszítéshez), turmixoljuk teljesen simára
  • 2.hűtsük le hűtőben
  • 3.tálaljuk friss menta /kapor levelekkel, adjunk hozzá pirítóst

Hozzávalók

  • 4-5 db kovászos uborka
  • 2 dl kovászos uborka lé
  • 1-2 gerezd fokhagyma - akár az uborka mellől
  • 2 dl kesutejföl / növényi tejföl /joghurt
  • víz - ízlés szerint, mi nem használtunk
  • pár levél menta vagy friss kapor
  • tálaláshoz pirítós