Recept megosztása

Langyos édesburgonya saláta

Nagyon szeretjük a salátákat, de mikor hideg van, jobban kívánjuk a melegebb, tartalmasabb fogásokat. 

Ebben a salátában minden benne van, aminek kell, nagyon tápláló, laktató. Tökéletes ebédnek, vacsorának. 

 

2-3 adag
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.fűszerezzük meg a felkockázott édesburgonyát sóval, fokhagymaporral, borssal, füstölt pirospaprikával, jól keverjük össze, majd oszlassuk el egy sütőpapírral kibélelt tepsire, hogy ne fedjék egymást
  • 2.süssük 180 fokon aranybarnára őket - de ne túl puhára - kb. 20-25 perc
  • 3.közben a kölest is meg tudjuk főzni, ha épp nincs készen
  • 4.készítsük elő a zöldségeket - vágjuk fel a hagymát, egy kis edényben sózzuk le és tegyük félre, kockázzuk fel a paradicsomot, uborkát
  • 5.mikor megsült az édesburgonya, egy nagy tálban keverjük össze az összes hozzávalót - kukorica, bab, paradicsom, uborka, köles, édesburgonya, hagyma
  • 6.fűszerezzük még ízlés szerint kevés sóval, borssal, fokhagymaporral
  • 7.tálaláskor öntözzük meg egy kis frissen facsart narancslével, egy kiskanál tahinivel

Hozzávalók

  • 1 nagy (kb. 400 g) édesburgonya - kockákra vágva
  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) főtt vörös vesebab - leöblítve, lecsepegtetve
  • 1/2 bögre főtt köles - vagy más gabona
  • 1/2 bögre főtt/konzerv kukorica - lecsepegtetve
  • 2 db nagyobb paradicsom - kockákra vágva
  • 1/2 kígyóuborka - kockákra vágva
  • 1 kis fej lilahagyma/ póréhagyma - vékony szeletekre vágva
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1/4 kiskanál füstölt pirospaprika
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor
  • 2 kiskanál tahini - elhagyható
  • frissen facsart narancslé
  • igény szerint sörélesztőpehely