Almás zabkeksz

Ha egy gyors, egyszerű, egészséges sütire vágyunk, ezt szoktuk sütni. 

Ráadásul maradékmentésre is alkalmas, ha van otthon kicsit ráncosodó almánk, erre tökéletes. 

Ha valaki csokisan szeretné, csak adjon hozzá egy evőkanál cukormentes kakaóport. 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral
  • 2.egy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat: zabpelyhet, zabpehelylisztet, szódabikarbónát, sütőport, fűszereket, chiamagot
  • 3.turmixoljuk össze teljesen krémesre a datolyát, a növényi tejet, vanília kivonatot, citromlevet
  • 4.adjuk a lisztes keverékhez, dolgozzuk össze
  • 5.keverjük hozzá az almadarabokat is
  • 6.formázzunk belőle a kezünkkel vastagabb kekszformákat - 8 db lett nekünk belőle
  • 7.15-20 perc alatt süssük meg 200 fokon, légkeveréssel, míg szépen megbarnulnak
  • 8.tegyük ki rácsra, hogy teljesen kihűljenek

Hozzávalók

  • 1 nagy alma - apróra felkockázva
  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
  • 1/2 bögre (gluténmentes) zabpehely lisztté darálva vagy 40 g zabpehelyliszt
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 evőkanál chiamag/őrölt lenmag
  • csipet só
  • 1 kiskanál őrölt fahéj, 1/8 kiskanál kurkuma, gyömbér
  • 1/2 bögre (alaposan megpakolt) (ez kb. 110 g, de ha édesen szereted, nyugodtan használj többet) puha, magozott datolya - ha kell, előtte áztassuk be akár a növényi tejbe
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1/2 bögre natúr növényi tej
  • 1 kiskanál friss citromlé