Házi kókusztej | Vegán Blog - Vegán receptek, receptkönyv

Házi kókusztej

Nagyon gyorsan és egyszerűen tudunk házilag kókusztejet készíteni. Ráadásul pénztárcabarát is. Mindössze néhány alapanyagra van szükségünk hozzá. 

Ha sűrűbbre szeretnénk, adjunk hozzá több kókuszreszeléket vagy kevesebb vizet. 

Hűtőben 3-5 napig eláll, de mélyhűthető is. 

 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.tegyük magasfordulatszámos (erős) turmixgépbe a kókuszreszeléket, sót, vaníliát és a víz felét - ha datolyát is használunk, azt is
  • 2.turmixoljuk simára kb. 2 perc alatt
  • 3.adjuk hozzá a maradék vizet, és turmixoljuk újra össze alaposan
  • 4.szűrjük át nagyon apró lukú szűrőn, sűrű szövésű vékony anyagon, hálón - alaposan nyomkodjuk ki belőle a levet
  • 5.tároljuk hűtőben, a visszamaradt szűrleményt használjuk fel zabkásába, sütikbe

Hozzávalók

  • 1 l víz - meleg lehetőleg, de hideg is jó
  • 100 g kókuszreszelék
  • 1 csipet só
  • vanília őrlemény /vanília kivonat - ízlés szerint - kb. 1/2 kiskanál
  • néhány szem puha datolya - ízlés szerint - de a kókusztej alapból édeskés