ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon – vízen teljesértékű
- 2.adjuk hozzá a kelkáposztát, kicsit sózzuk meg, dinszteljük meg
- 3.húzzuk le a melegről, szórjuk rá a fűszereket, alaposan keverjük össze
- 4.adjuk hozzá a krumplit, öntsük fel kb. 2 liter vízzel
- 5.közepes fokozaton fedő alatt főzzük puhára a káposztát, krumplit
- 6.közben egy serpenyőben süssük át a tofut egy kis folyékony füsttel, szójaszósszal, majd tegyük félre
- 7.egy kis tálban keverjük össze a barnarizslisztet csomómentesre a növényi tejföllel - ezzel habarjuk majd be
- 8.mikor már puha a krumpli, merjünk a forró levesből egy keveset a tejfölös - lisztes keverékünkhöz, keverjük el - ezt addig folytassuk, míg legalább langyos nem lesz
- 9.keverjük óvatosan a leveshez, főzzük kb. 10 percig, hogy besűrűsödjön
- 10.fűszerezzük, ha még szükséges
- 11.végül keverjük hozzá a virslit is, rottyantsuk össze
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 nagy fej (lila)hagyma - apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 400 g kelkáposzta (közepes fej fele) - csíkokra vágva
- 5-6 kisebb szem (kb. 400 g) krumpli - felkockázva
- 2 kis tömb (2 db 160/180 g-os) füstölt tofu - kockára vágva vagy virsli formájúra kivágva
- 1-2 kiskanál folyékony füst
- 2 evőkanál szójaszósz /tamari
- 1-2 kiskanál pirospaprika, füstölt pirospaprika
- ½ kiskanál őrölt kömény
- 1 kiskanál majoránna
- ízlés szerint fokhagymapor - elhagyható
- víz
- 2 evőkanál barnarizsliszt / teljes kiőrlésű liszt - figyeljünk, milyet használunk, ha fontos a gluténmentesség
- 2 dl házi kesutejföl - ez teljes értékű / növényi tejföl