Recept megosztása

Vegán nyárs

Nekünk sem kell lemondanunk a grillezésről. Zöldségekből, tofuból, gombából nagyon finom nyársat tudunk készíteni. Mutatunk hozzá egy nagyon finom, olajmentes pácot is. 

Figyeljünk, hogy csak olyan alapanyagokat tűzzünk egymás mellé, amelyek kb. ugyanannyi idő alatt készülnek el. (pl. sárgarépát, krumplit ezekhez ne tegyünk) 

TIPP : azokat a zöldségeket, amelyeket nem tűztünk fel, pácoljuk be a nyársakról megmaradt, lecsepegett pácban, és süssük meg rácsban /vagy akár jénaiban a sütőben. 

kb. 8 nyárs
15 perc előkészítés +1 -2 óra pácolás + 30 perc sütés

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.daraboljuk fel a zöldségeket, gombát, tofut
  • 2.turmixoljuk össze alaposan a pác hozzávalóit
  • 3.tűzzük fel a zöldségeket, gombát, tofut a nyársakra - kezdjünk és zárjunk keményebb zöldséggel, használjunk sok hagymát közé
  • 4.kenjük be a nyársakat a páccal - legjobb, ha legalább egy órát pácoljuk, de még jobb, ha többet - néha kenjük át újra
  • 5.előmelegített sütőbe helyezzük be a nyársakat kb. 180 fok
  • 6.20-30 perc alatt süssük meg, hogy szépen aranybarnára süljenek - forgassuk, figyeljünk, nehogy megégjenek
  • 7.már fogyaszthatjuk is - mi krumplit először héjában megsütöttünk, majd 4-be vágva megkérgesítettük sütőben

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán nyárs?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók a páchoz:

  • 6 evőkanál szójaszósz /tamari
  • 3-4 db datolya beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • 2 gerezd fokhagyma feldarabolva
  • ¼ kiskanál őrölt gyömbér, citromfű
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma
  • 1-2 evőkanál folyékony füst
  • néhány evőkanál víz a datolya áztatólevéből

Nyárshoz:

  • 8 db közepes gomba - 4-be vágva
  • 2 kis tömb (2*180 g) füstölt tofu - nagyobb kockára vágva
  • 1 - 2 fej lilahagyma - nagyobb darabokra vágva
  • ½ kaliforniai paprika - kockákra vágva
  • 8-10 koktél paradicsom - félbe vágva
  • 1 kis cukkini - kisebb szeletekre/kockára vágva
  • 1 kis padlizsán (mi meghámoztuk) - kisebb szeletekre/kockára vágva