Recept megosztása

Ízletes sárgaborsó fasírt

Ez a fasírt tökéletes, ha maradékokat akarunk menteni. Ha van a készleten egy kis főtt rizsünk, sárgaborsónk, könnyen elkészíthetjük ezt a különleges fűszerezésű gombócot. 

Kiváló egy nagy salátával, hiszen van benne hüvelyes is, (ál)gabona is. Meglocsoljuk egy kis kesutejföllel vagy tahinivel, és máris kész a teljes értékű fogásunk. 

4 adag - 16 db fasírt
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
  • 2.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát, ha nem port használunk
  • 3.keverjük hozzá a főtt sárgaborsót, rizst, és minden más hozzávalót, krumplitörővel kicsit dolgozzuk össze
  • 4.tegyük félre kb. 15 percre
  • 5.ha nagyon lágynak érezzük a masszánkat, adjunk hozzá még 1-2 evőkanál zabpelyhet vagy zsemlemorzsát
  • 6.fűszerezzük még, ha szükséges
  • 7.enyhén benedvesített kézzel formázzunk belőle golyókat, és helyezzük őket az előkészített tepsire
  • 8.az előmelegített sütőben 12–15 percig süssük őket, amíg aranybarna és ropogós lesz a külsejük

Hozzávalók

  • 1 fej (lila)hagyma apróra vágva vagy egy fél kiskanál hagymapor
  • 2-3 gerezd fokhagyma átpasszírozva vagy egy fél kiskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál szárított olasz fűszerkeverék - kakukkfű, oregánó, bazsalikom
  • 1 evőkanál metélőhagyma - lehet szárított is
  • 1 bögre (bögre = 2,3 dl) főtt sárgaborsó
  • 1,5 bögre főtt barna rizs
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • 1-2 evőkanál friss petrezselyem levél, apróra vágva - 1 evőkanál szárított is jó
  • 2-3 evőkanál (gluténmentes) zabpehely / teljes kiőrlésű (gluténmentes) zsemlemorzsa
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál fekete só - el is hagyható
  • ⅛ teáskanál fekete bors, kurkuma