
Étrend adat(ok)
4 adag - 16 db fasírt
40 perc
40 perc
RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
- 2.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát, ha nem port használunk
- 3.keverjük hozzá a főtt sárgaborsót, rizst, és minden más hozzávalót, krumplitörővel kicsit dolgozzuk össze
- 4.tegyük félre kb. 15 percre
- 5.ha nagyon lágynak érezzük a masszánkat, adjunk hozzá még 1-2 evőkanál zabpelyhet vagy zsemlemorzsát
- 6.fűszerezzük még, ha szükséges
- 7.enyhén benedvesített kézzel formázzunk belőle golyókat, és helyezzük őket az előkészített tepsire
- 8.az előmelegített sütőben 12–15 percig süssük őket, amíg aranybarna és ropogós lesz a külsejük
Hozzávalók
- 1 fej (lila)hagyma apróra vágva vagy egy fél kiskanál hagymapor
- 2-3 gerezd fokhagyma átpasszírozva vagy egy fél kiskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál szárított olasz fűszerkeverék - kakukkfű, oregánó, bazsalikom
- 1 evőkanál metélőhagyma - lehet szárított is
- 1 bögre (bögre = 2,3 dl) főtt sárgaborsó
- 1,5 bögre főtt barna rizs
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
- 1-2 evőkanál friss petrezselyem levél, apróra vágva - 1 evőkanál szárított is jó
- 2-3 evőkanál (gluténmentes) zabpehely / teljes kiőrlésű (gluténmentes) zsemlemorzsa
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál fekete só - el is hagyható
- ⅛ teáskanál fekete bors, kurkuma