RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymákat
- 2.tegyük hozzá a gombát, paradicsomot, paprikát, tegyük hozzá a fűszereket, kicsit dinszteljük meg
- 3.öntsük hozzá a vizet, forraljuk fel, majd közepes fokozaton főzzük 25-30 percig
- 4.közben süssük meg a palacsintákat – tegyük félre
- 5.mikor elkészült a gomba, szűrjük át egy kislábasba a gombát – lehetőleg ne maradjanak a lében kis darabkák – mi szűrőkanalat használtunk, de szűrőt is lehet
- 6.a gombák egy részét turmixoljuk le – mi botmixert használtunk a kislábasban, párszor pár másodpercig járattuk – tegyük félre
- 7.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, készítsünk elő egy tűzálló tálat (ha meg is sütjük – mi megszoktuk)
- 8.a visszamaradt pörkölt levet kezdjük el melegíteni
- 9.keverjük össze csomómentesre a tejfölt a barnarizsliszttel
- 10.merjünk hozzá egy merőkanál forró levet, keverjük el
- 11.ezt folytassuk addig, míg nem lesz a tejfölös keverékünk meleg – csak utána keverjük a forró léhez
- 12.jó alaposan keverjük össze, és főzzük kb. 10 percig, míg jól besűrűsödik – tegyük félre
- 13.vegyük elő a palacsintákat
- 14.tegyünk a palacsintára 1-2 evőkanál gombát
- 15.tekerjük fel – ez a legegyszerűbb megoldás, vastagabb palacsintával is működik – ha sikerült vékonyabbat sütnünk, hajtogathatunk batyukat is, vagy háromszögeket is belőle
- 16.helyezzük a tűzálló tálba – folytassuk addig, míg el nem fogynak
- 17.végül locsoljuk meg a tejfölös szósszal, és süssük aranybarnára kb.10-15 perc alatt
- 18.aki eszik vegán sajtot, azt is tehet rá (nem teljesértekű)
Hozzávalók
-
6 db palacsinta – mi Eden Premium palacsinta lisztkeveréket használtunk (zacskó hátulján a leírás) – de más palacsintával is működik – pl. csicseriborsólisztből
- Gombás töltelékhez:
- 400g gomba - apróra vágva
- 1 közepes fej (lila)hagyma - apróra vágva
- 2 nagy gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1 db tv paprika - apró kockákra vágva
- 1 paradicsom - apró kockákra vágva só
- só
- 1/8 kiskanál bors
- kurkuma
- 1-2 kiskanál pirospaprika - fele lehet füstölt is
- fél kiskanál fokhagymapor
- őrölt kömény
- 1 kiskanál majoranna
- 1 evőkanál sómentes ételízesítő - el is hagyható
- 0,5 l víz
Szószhoz
- 1,5-2 dl kesutejföl (házi) vagy bolti vegán tejföl
- 2 evőkanál barnarizsliszt