Recept megosztása

Spárgakrémleves

Amikor spárga szezon van, nem szabad kihagyni, és készíteni kell egy isteni krémlevest belőle. Selymesen krémes a krumplitól, így kókusztejszínt sem tettünk bele, de természetesen, aki azzal szereti, elhagyhatja a krumplit, és sűrítheti, krémesítheti azzal is (érdemes figyelni, hogy teljesértékű legyen). Ha valaki esetleg nem tudná, hogy kell spárgát tisztítani: hajlítsuk meg a szára végét, és hagyjuk ott eltörni, ahol akar. Így könnyen megszabadulhatunk a fás résztől – ez főként a zöld fajtánál működik – a fehéret általában meg kell pucolni egy zöldség-hámozóval.

3-4 adag
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon – vízen teljesértékű
  • 2.tegyük bele a felkockázott krumplit, kicsit pirítsuk át azt is
  • 3.adjuk hozzá a spárgát, öntsük fel vízzel, - lepje el alaposan
  • 4.fűszerezzük, forraljuk fel, majd vegyük le alacsony fokozatra, és fedő alatt főzzük puhára
  • 5.szedjük ki a végeket – ezekkel lehet majd díszíteni, illetve levesbetétként is működik
  • 6.mikor elkészült, botmixerrel turmixoljuk össze
  • 7.tehetünk hozzá növényi tejszínt, sörélesztőpelyhet ízlés szerint

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Spárgakrémleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • egy csomag spárga – megtisztítva, feldarabolva
  • 2 fej (lila)hagyma – kockára vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma – felaprítva
  • 3-4 db kisebb krumpli – felkockázva
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely -elhagyható
  • só, bors, esetleg natúr ételízesítő
  • 2 dl növényi tej/ tejszín - elhagyható víz