Étrend adat(ok)
10 szelet
rétegek elkészítése egyenként 5 perc, hűtés 4-5 óra
rétegek elkészítése egyenként 5 perc, hűtés 4-5 óra
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt
- 2.turmixoljuk össze az alaphoz való hozzávalókat az aprítóval, majd nyomkodjuk el egyenletesen ezt a ragacsos elegyet a tortaformánk aljába
- 3.rakjuk be a mélyhűtőbe, amíg készül a második réteg tegyük az aprítóba a mákos réteg összetevőit, és jól turmixoljuk össze, hogy krémes legyen – a datolya levet érdemes felforrósítani, és úgy a mákra önteni
- 4.vegyük elő a mélyhűtőből a tortaformát, és öntsük bele a mákos krémet, egyengessük el benne, és tegyük vissza a mélyhűtőbe
- 5.aztán készítsük el a citromos krémet -.jó alaposan turmixoljuk össze, hogy teljesen krémes legyen – ez akár 5 percet is igénybe vehet
- 6.kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis citromlevet vagy agavé szirupot – ha nagyon hígnak érezzük még tegyünk hozzá egy kis kesut, és turmixoljuk hozzá
- 7.ha elég keményre hűlt a második rétegünk, - ez kb. fél óra, egy óra, - akkor ezt is a tortára öntjük és berakjuk a mélyhűtőbe, hogy jól összeálljon
- 8.legjobb éjszakára a mélyhűtőben hagyni, de 4-6 óra biztos kell neki
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- Alap régteghez:
- 120 g datolya- áztatott egy éjszakán keresztül vagy forró vízzel leöntve, és utána 10 percig lefedve áztatni, majd használat előtt leszűrni – levét ne öntsük ki
- 100 g kókusz reszelék
- 20 g kókusz liszt
- Mákos réteghez:
- 150 g darált mák 150 g datolya – áztatott, majd leszűrt
- 50 g kesudió - datolya levében/vízben áztatott egy éjszakán át vagy forró vízzel leöntve, és utána min. 30 percig áztatva
- 4-5 evőkanál meleg datolya lé (amiben áztattuk a datolyát)
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- fél citrom reszelt héja
- 1-2 evőkanál agavé szirup
- Citromos réteghez:
- 120 g kesudió - datolya levében/vízben áztatott egy éjszakán át vagy forró vízzel leöntve, és utána min. 30 percig áztatva
- 1-2 evőkanál kókuszolaj – mindenképp folyékony állapotában
- 125 ml konzerves kókusztej
- 1 citrom frissen facsart leve (ez kb.3-4 evőkanál)
- 4-5 evőkanál agavé szirup
- 1 egész citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vanília kivonat