Recept megosztása

Áfonyás hab mangódarabokkal

Valami kényeztetésre vágytunk, és pont volt kéznél egy kis csicseriborsó lé. Gyorsan körbe is néztünk a mélyhűtőben, hűtőben, hogy milyen nyersanyagokból tudunk kreálni valami finomat.  Találtunk mélyhűtött áfonyát, meg egy mangót, így ezekből dolgoztunk. Maximálisan elégedettek voltunk a végeredménnyel, mintha fagyit ettünk volna. Mi még egy kis pirított napraforgómaggal is meghintettük.

4 személy
5 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.késes aprítóban kicsit aprítsuk fel az áfonyát – nem baj, ha darabos marad, sőt
  • 2.egy másik edénybe öntsük bele a csicseriborsó levet, tegyünk hozzá egy csipet sót, és egy pici ecetet, majd verjük kemény habbá – ez kb. 5-8 percet vesz igénybe
  • 3.óvatosan keverjük hozzá az áfonyát, hogy ne törjük össze a habot
  • 4.osszuk szét kistálakba
  • 5.szórjuk meg a tetejét friss gyümölcsdarabokkal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Áfonyás hab mangódarabokkal?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 kis konzerv csicseriborsó leve
  • csipet só
  • fél kiskanál almaecet
  • 1 bögre fagyasztott áfonya
  • mangó vagy bármilyen friss gyümölcs
  • ízlés szerint édesítő, amit használsz