ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.kevés vízen/olajon (vízen teljes értékű) indítsuk el a hagymát, sózzuk meg egy kicsit, majd mikor már áttetsző, tegyük hozzá a fokhagymát is, majd a felkockázott krumplit is
- 2.süssük/pároljuk addig, míg a krumpli is kicsit áttetsző lesz
- 3.öntsük fel a vízzel /alaplével, adjuk hozzá a fűszereket és a mustárt
- 4.fedő alatt közepes hőfokon főzzük addig, míg teljesen megpuhul a krumpli, kb. 20perc
- 5.botmixerrel turmixoljuk krémesre
- 6.kóstoljuk meg, ha szükséges, még ízesítsük sóval, mustárral
- 7.mi sült kenyérkockákkal, és ropogós csicseriborsóval fogyasztottuk
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 nagy fej (lila)hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- ½ kg krumpli meghámozva, kockára vágva
- 1 liter zöldségalaplé (vagy víz, esetleg egy evőkanál mindenmentes ételízesítővel)
- 1/8 teáskanál őrölt bors
- só
- 3-6 evőkanál mustár – ez ízlés dolga –mi mustárosabban szeretjük
- 2 szelet (gluténmentes) kenyér kockákra vágva, megpirítva olaj nélkül sütőben/forrólevegős fritőzben - kb. 5 perc 200 fokon
- 1-1,5 bögre (bögre=2,3dl) vagy egy konzerv főtt csicseriborsó sóval, borssal fűszerezve megsütve olaj nélkül sütőben vagy forrólevegős sütőben – kb. 10-15perc 200 fokon