ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.kevés vízen/ olajon (vízen teljesértékű) pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát
- 2.tegyük bele a répát, cukkinit, paprikát, paradicsomot (ha nem konzervet használunk) és kicsit pirítsuk át azokat is
- 3.tegyük hozzá a paradicsomszószt, paradicsomkonzervet, vöröslencsét, fűszereket
- 4.öntsük fel 1,5l vízzel /alaplével, fedjük le, közepes fokozaton forraljuk fel, és főzzük kb. 5 percig
- 5.tördeljük bele a lasagne tészta darabokat
- 6.főzzük addig félig lefedve, míg a zöldségek és a tészta is megpuhul - kb. 10 perc
- 7.ha elkészült, keverjük bele a 2 evőkanál sörélesztőpelyhet
- 8.(esetleg ha van hozzá kedvünk, keverjünk hozzá egy kevés fagyasztott spenótlevelet)
- 9.tálalhatjuk vegán pestoval, házi növényi sajttal (bolti sajtokkal legyünk körültekintőek, mert általában nem teljes értékűek)
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 fej (lila)hagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 3 szál sárgarépa karikákra vágva
- 1 pici cukkini apró kockákra vágva
- ½ kaliforniai paprika kisebb kockákra vágva
- 4 db nagy paradicsom kockára vágva – vagy 1 konzerv darabolt paradicsom
- 500g – egy doboz paradicsomszósz
- 1 csésze vöröslencse
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 2 kiskanál só, ¼ kiskanál bors
- negyed-negyed evőkanál oregánó, kakukkfű, bazsalikom, majoránna
- 1-1,5l víz + 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő– vagy zöldségalaplé
- 1 csomag (gluténmentes) lasagne tészta közepes nagyságú darabokra tördelve