Spárgás wok zöldségek

Miskolczi Andival (Vegánia) készítettük ezt a nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető,  egészséges és mindenmentes fogást. A tavasz egyik legjobb alapanyaga, a roppanós spárga, fűszeres gombával és krémes vörösbabbal találkozik ebben a színes, tápláló egytálételben. Nemcsak a vegán étrendet követőknek ideális, hanem mindenkinek, aki könnyed, mégis laktató ebédre vagy vacsorára vágyik. Rizs vagy sült krumpli mellé tálalva igazi komfortétel, amit 30 perc alatt összedobhatsz! Mi krumpli gofrival tálaltuk. 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.minden zöldséget tegyünk egy nagyobb serpenyőbe
  • 2.fűszerezzük meg, pici vizet öntsünk alá, hogy ne égjenek meg, míg levet nem enged a gomba
  • 3.fedő nélkül főzzük őket puhára, míg el nem párolog a lé alóluk
  • 4.adjuk hozzá a főtt babot, kicsit süssük azzal is, fűszerezzük, ha még szükséges
  • 5.már tálalhatjuk is - sült krumpli hasábok, főtt rizs is jól illik hozzá

Hozzávalók

  • 1 csomag (500 g) spárga - megtisztítva
  • 350 g gomba - felszeletelve
  • 1 lilahagyma - felszeletelve
  • 1 vöröshagyma - felszeletelve
  • 4-5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt /1 konzerv vörösbab
  • só, bors, kurkuma, gyömbér