ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.egy nagyobb serpenyőben vízen /olajon pirítsuk / pároljuk meg a hagymát, majd húzzuk le a tűzhelyről
- 2.tegyük hozzá a pirospaprikát, és jól keverjük el
- 3.tegyük hozzá a feldarabolt krumplit, sózzuk, borsozzuk
- 4.öntsünk hozzá kb. fél deciliter vizet, majd alacsony fokozaton, fedő alatt, pároljuk puhára
- 5.míg a krumplink puhul, tegyünk fel sós vizet a tésztának, és forraljuk fel
- 6.tegyük bele a lobogó vízbe a tésztát, majd vegyük lejjebb a hőfokot, és főzzük, míg megpuhul
- 7.szűrjük le a tésztát, öblítsük le hideg vízzel, majd tegyük félre
- 8.mikor megpuhult a krumplink, törjük össze
- 9.keverjük össze a tésztával
- 10.ízlés szerint még fűszerezzük, ha szükséges
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- egy nagyobb zacskó (400-500g) (gluténmentes) tészta – az sem baj, ha nem kocka, csináltuk mi már mindenféle formájú tésztából
- fél kg (főzni való) krumpli – meghámozva, kisebb kockára vágva
- 1-2 fej (lila)hagyma apróra vágva – mi jó hagymásan szeretjük
- 1 kiskanál pirospaprika
- só
- bors
- 1 evőkanál növényi olaj - elhagyható