Recept megosztása

Krumplistészta

Gyerekkorunk nagy kedvence a krumplis tészta, ezért egyértelmű volt számunkra, hogy kipróbáljuk egészséges vegán módon is. Persze, aki használ olajat, az is tudja használni a receptet.  Jó kis kovászos uborkával, csemege uborkával tálaljuk.

4 személy
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy nagyobb serpenyőben vízen /olajon pirítsuk / pároljuk meg a hagymát, majd húzzuk le a tűzhelyről
  • 2.tegyük hozzá a pirospaprikát, és jól keverjük el
  • 3.tegyük hozzá a feldarabolt krumplit, sózzuk, borsozzuk
  • 4.öntsünk hozzá kb. fél deciliter vizet, majd alacsony fokozaton, fedő alatt, pároljuk puhára
  • 5.míg a krumplink puhul, tegyünk fel sós vizet a tésztának, és forraljuk fel
  • 6.tegyük bele a lobogó vízbe a tésztát, majd vegyük lejjebb a hőfokot, és főzzük, míg megpuhul
  • 7.szűrjük le a tésztát, öblítsük le hideg vízzel, majd tegyük félre
  • 8.mikor megpuhult a krumplink, törjük össze
  • 9.keverjük össze a tésztával
  • 10.ízlés szerint még fűszerezzük, ha szükséges

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Krumplistészta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • egy nagyobb zacskó (400-500g) (gluténmentes) tészta – az sem baj, ha nem kocka, csináltuk mi már mindenféle formájú tésztából
  • fél kg (főzni való) krumpli – meghámozva, kisebb kockára vágva
  • 1-2 fej (lila)hagyma apróra vágva – mi jó hagymásan szeretjük
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • bors
  • 1 evőkanál növényi olaj - elhagyható