ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.keverjük össze egy tálban először a mogyoróvajat, az édesítőnket, a növényi tejszínt
- 2.egy másik edényben verjük fel keményre gépi habverővel a lehűtött csicseriborsólevet a borecettel – kb. 5 perc – ha megfordítjuk az edényt, meg sem mozdul a hab
- 3.nagyon óvatosan keverjük a hab felét a mogyorós masszánkhoz
- 4.ha elkeveredett jól, tegyük hozzá a másik felét is a habnak
- 5.töltsük kis poharakba/ kelyhekbe (4-be)
- 6.melegítsük fel egy edényben óvatosan a csokit, hogy megolvadjon, és keverjük hozzá a tejet
- 7.kanalazzuk óvatosan a mogyoróhab tetetjére
- 8.tegyük hűtőbe
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók - mogyorós rész
- fél bögre (bögre=2,3dl) csicseriborsó lé (lehetőleg lehűtve)
- fél kiskanál borecet – ettől keményebb, tartósabb a hab
- fél bögre krémes mogyoróvaj – legjobb a házi készítésű
- ha cukormentes a mogyoróvajunk, 3-4 evőkanál datolyaszirup –vagy édesítő, amit szeretsz –ízlés szerint – vagy néhány szem datolya kevés vízzel leturmixolva –ha édes, ízlés szerint, akár el is hagyhatjuk
- 3 evőkanál növényi tejszín (pl. kókusz, rizs) –a konzerv kókusztej tetején kiülő zsíros rész is megfelelő
Hozzávalók - csokis rész
- 80g vegán étcsokoládé (lehetőleg 65% feletti)
- 1 dl nem zsíros növényi tej