ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.a kesudió áztassuk be, majd csöpögtessük le - mi vízforralóban felforralt vízzel öntöttük le
- 2.tegyük magas fordulatszámos hturmixgépbe, öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi
- 3.turmixoljuk homogénre
- 4.egy kis tálkában pici langyos vízben oldjunk fel negyed mérőkanál fermentaló startert
- 5.öntsük hozzá a leturmixolt kesuhoz, turmixoljuk össze vele alaposan
- 6.öntsük át egy befőttes üvegbe, zárjuk le tartsuk szobahőmérsékleten 24 órán keresztül - ha hűvös időben készítjük, be is tehetjük egy hőszigetelő zacskóba, hogy ne ingadazzon a hőmérséklete, de a fermentáló gépbe is betehetjük, 22 fokra
- 7.mikor letelt a 24 óra, tegyük át hűtőbe még 24 órára - minél tovább hagyjuk érni, annál savanyúbb lesz
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 200 g kesudió
- víz
- 1/4 mérőkanál Yobiotik fermentáló starter (mérőkanál a csomagolásban van)