ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.készítsük el a tölteléket - összekevertük a tört krumplit, brokkolit, babot és alaposan megfűszereztük, tettünk hozzá sörélesztőpelyhet (tahini is jó hozzá)
- 2.fogjunk 6-8 kis rizslapot tekercsenként -
- 3.szilikonos lapra helyezzük el őket - mártsuk be előtte a rizslapokat egy pár másodpercre langyos vízbe, majd tegyük őket kis átfedéssel egymás mellé és alá (2*3 vagy 2*4 sorba) - így kb. egy téglapot kapunk - akkor jó, ha megpuhulnak a lapok, kicsit ráncosak lesznek
- 4.oszlassuk el a tölteléket rajta egy sorban, vízszintesen - ne túl sokat, nehogy szétrepedjen, - a hozzánk közel eső szélén, a szélétől kb. 5 centire, és a két rövidebb szélén is pár centit hagyjunk ki
- 5.hajtsuk rá a hozzánk közel eső szélét a töltelékre, majd a szilikonos lap segitsével hengergessük fel, hogy egy hosszú tekercset kapjunk - ahogy emeljük a lapot, magától szépen felgöngyölödik
- 6.kicsit igazgassuk el, majd tekerjük fel csigába - a végeit csippentsük össze, hogy ne folyjon ki a töltelék
- 7.helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, mi felvizezett cukormentes ketchuppel kentük le, hogy olajmentes legyen
- 8.süssük 180 fokon légkeveréssel aranybarnára - kb. 20 perc volt nekünk
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- tekercsenként 6-8 rizslap - attól függően milyen hosszút szeretnénk
- töltelékhez:
- 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) főtt krumpli összetörve/ barnarizs
- 1/2 bögre főtt bab
- néhány rózsa főtt brokkoli
- 1-2 evőkanál sörélesztőpehely
- só
- ⅛ kiskanál bors, kurkuma
- fokhagymapor, hagymapor
- tahini - opcionális, mi nem használtunk
- kenéshez:
- felvizezett ketchup/paradicsomszósz