Ünnepi pástétom

Előételnek is kitűnő ez a pástétom, van benne minden jó. A hüvelyesek gondoskodnak a magas fehérjetartalommal. Az aszalt paradicsom megidézi a nyár ízeit. 

Igazán különleges, ünnepi asztalon is megállja a helyét. 

 

4-6 adag
15 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát kevés vízen
  • 2.tegyünk mindent késes aprítóba
  • 3.alaposan dolgozzuk össze
  • 4.ízesítsük még, ha szükséges
  • 5.légmentesen lezárható edényben tegyük hűtőbe legalább pár órára, hogy összeérjenek az ízek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Ünnepi pástétom?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) főtt vöröslencse
  • 1,5 bögre főtt/konzerv vörösbab
  • 2 evőkanál paradicsompaszta (sűrű)
  • 10 db (220 g) aszalt paradicsom - ha olajos, alaposan lecsepegtetve letörölgetve
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 közepes fej lilahagyma - feldarabolva
  • 2 gerezd fokhagyma - feldarabolva
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • pár fújás folyékony füst - elhagyható
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1-2 kiskanál tahini - elhagyható