Recept megosztása

Morzsás karfiol

Gyerekkorunkban nagy kedvencünk volt, de szerintem a szüleinknek is, hiszen kevés energiabefektetéssel finom vacsora készülhetett. A morzsát van aki megpirítja előtte, mi most ezt a lépést kihagytuk. De olyan recept is van, ahol csak megpirítják a morzsát, rászórják a karfiolra, meglocsolják tejföllel, és nem is sütik. Ínyencek (házi) vegán sajtot / reszelt tofut is tehetnek rá. Mindenki válassza ki a kedvencét, mi így szeretjük a legjobban.

3-4 adag
45 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.szedjük a karfiolt rózsáira, főzzük meg enyhén sós, fokhagymás vízben - nem kell teljesen puhára
  • 3.szűrjük le a karfiolt, forgassuk bele a zsemlemorzsába, majd tegyük egy tűzálló tálba
  • 4.a joghurtba/tejfölbe keverjünk bele egy kis sót, borsot, kurkumát, fokhagymaport, majd kanalazzuk a karfiol tetejére
  • 5.180 fokos sütőben süssük össze, kb. 15-20 perc alatt
  • 6.tálaláskor még tehetünk rá a fűszeres joghurtból/ tejfölből

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Morzsás karfiol?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 közepes fej karfiol
  • teljes kiőrlésű (gluténmentes) zsemlemorzsa
  • 2,5 dl növényi bio joghurt / házi kesutejföl
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/2 kiskanál fokhagymapor