Étrend adat(ok)
2 adag
25 perc
25 perc
Elkészítés
- 1.kevés vízen dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, majd a gombát és a zöldségeket
- 2.adjuk hozzá a zabpelyhet, fűszereket, öntsük fel vízzel
- 3.pároljuk, főzzük puhára alacsony fokozaton, gyakran kevergessük - ha szükséges, még adjunk hozzá kevés vizet, fűszerezzük ízlés szerint
- 4.mikor elkészült, keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet, szórjuk meg az őrölt lenmaggal
Nézz szét a webshopban: Receptkönyvek, táplálékkiegészítők
Hozzávalók:
- 1 bögre (bögre =2,3 dl) / 100 g (gluténmentes) apróbb szemű zabpehely
- 1,5 bögre / 325 g víz
- 1 kis fej lilahagyma - apróra vágva
- 1-2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva vagy 1/4 kiskanál fokhagymapor
- 3-4 db / 150 g közepes gomba - felszeletelve
- 1/2 db / 75 g kaliforniai paprika - felkockázva
- 3-4 db / 75 g koktél paradicsom - felkockázva
- 1/2 kiskanál fekete só
- 1 kiskanál mindenmentes ételízesítő
- 1-2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
- 2 kiskanál őrölt lenmag /chiamag
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma