Étrend adat(ok)
4-6 adag
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát kevés vízen, szórjuk rá a fűszereket
- 2.adjuk hozzá a fagyasztott zöldségeket, kicsit melegítsük fel, hogy kiengedjen
- 3.adjuk hozzá a quinoát, mazsolát, szójaszószt, ecetet, öntsük fel a vízzel, és fedő alatt pároljuk puhára
- 4.végül adjuk hozzá a főtt hüvelyest, kicsit főzzük össze
- 5.tálaláskor szórjuk meg pl. szezámmaggal
Hozzávalók
- 2 bögre (bögre=2,3 dl) quinoa
- 5 bögre víz
- 10-15 cm póréhagyma darab - felkarikázva
- 5-6 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 2-4 cm-es friss gyömbér - lereszelve vagy 1/2-1 kiskanál gyömbérpor
- 1/4 kiskanál bors, kurkuma, fahéj (aki szereti)
- 6 evőkanál szójaszósz / tamari, ha gluténmentesen eszünk - el is hagyható, akkor só, több fűszer
- 4 evőkanál rizsecet /almaecet
- 4 evőkanál mazsola - elhagyható
- 1 zacskó (450 g) fagyasztott zöldség (gomba, répa, borsó)
- 1,5 bögre főtt/ kis konzerv hüvelyes - pl. bab, csicseriborsó
- néhány evőkanál nem pirított olajos mag - szezámmag, tökmag