Recept megosztása

Zöldséges gofri

Miskolczi Andi sütötte nekünk ezt a finom sós gofrit, mikor nálunk vendégeskedett. Pillanatok alatt elkészült, és nagyon finom ropogós lett a külseje. Más zöldségekkel is elkészíthető. Mi egy nagy salátávál, párolt gombával, kesutejföllel fogyasztottuk.

4 nagy gofri
35 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.reszeljük le a cukkinit, sózzuk be, hagyjuk 10 percet állni, majd nyomkodjuk ki belőle kicsit a levet
  • 2.a főtt/sült édesburgonyát törjük össze pépesre villával egy tálban
  • 3.adjuk hozzá az összes hozzávalót, alaposan keverjük össze, és hagyjuk 10 percet állni,
  • 4.sűrűbb palacsintatészta állagúnak kell lennie - ha túl híg, keverjünk még hozzá vöröslencselisztet, garit /zsemlemorzsát
  • 5.melegítsük fel a gofri sütőt
  • 6.kanalazzuk bele a tésztát - mi 210 fokon 12 percig sütöttük az első adagot, 10 percig a második adagot - 4 nagy gofri lett belőle

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Zöldséges gofri?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 közepes cukkini
  • 1 kisebb sült édesburgonya
  • 3/4 bögre finomra darált vöröslencse
  • 2 evőkanál gari - kiváltható (gluténmentes) zsemlemorzsával
  • só, bors, 1/2 kiskanál fokhagymapor, vöröshagyma granulátum, bazsalikom, oregánó
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely