Zöldborsós mártogatós

Ez a finom krém tökéletes kréker vagy zöldségek mellé bármilyen bulin, de ha hígabbra készítjük, akár tészta – vagy saláta szószként is müködik.

 

4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.mindent tegyünk a poharas turmixba, és dolgozzuk simára
  • 2.ha szükséges, adjunk hozzá növényi tejet, hogy vigye a gép
  • 3.fűszerezzük, ízesítsük, ha kell, állítsuk be a sűrűségét
  • 4.tegyük hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Zöldborsós mártogatós?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 250 g zsenge zöldborsó - fagyasztottat használtunk
  • 2 evőkanál darált dió
  • 1 citrom - reszelt héja+ leve
  • néhány friss bazsalikom levél (menta is jól illik hozzá)
  • 2 evőkanál pirítatlan, sótlan tökmag
  • 1-2 gerezd fokhagyma vagy 1/2 kiskanál fokhagymapor
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • néhány evőkanál növényi tej vagy víz
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma