Étrend adat(ok)
30db
40 perc
40 perc
Elkészítés
- 1.először is keverjük össze darált lenmagot a vízzel egy kis tálkában, és tegyük félre 10 percre a hűtőbe
- 2.vágjuk össze a kenyeret/ zsömlét apró kockákra
- 3.helyezzük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire és 200 fokon előre melegített sütőben pirítsuk meg őket kb.15 perc alatt
- 4.dinszteljük meg kevés vízen a hagymákat
- 5.húzzuk le a tűzhelyről, tegyük hozzá a rizslisztet, alaposan keverjük el, majd öntsük hozzá az 5 dl vizet
- 6.keverjük el a vízzel is, majd tegyük vissza a tűzhelyre, és főzzük nagyon-nagyon sűrűre
- 7.ezután vegyük le a tűzhelyről, keverjük hozzá a fűszereket, és a lenmag keveréket
- 8.tegyük hozzá a petrezselymet, és egy nagy tálban keverjük össze a kenyér/zsömle kockákkal
- 9.hagyjuk 10 percet állni, majd kicsit bevizezett kézzel formáljunk belőle gombócokat, és hagyjuk még 5 percet állni
- 10.közben forraljunk egy nagy lábasban vizet, egy kis sóval
- 11.mikor lobog a víz, tegyük bele a gombócokat, és újraforrástól számítva főzzük őket gyöngyöző vízben fedő alatt 3 percig – majd hagyjuk még őket 10 percig a főzővízben
- 12.utána szedjük ki őket egy tálba
- 13.mi vadas szósszal fogyasztottuk
Hozzávalók: (kb. 30db gombóchoz)
- 40 dkg (gluténmentes) kenyér /zsömle
- 2 fej (lila)hagyma nagyon apróra vágva
- 20 dkg barnarizs liszt (vagy rizs kávédarálóval finomra őrölve)
- 4 evőkanál őrölt lenmag + 12 evőkanál hideg víz
- 1 csokor petrezselyem apróra vágva
- kiskanál só, pici bors, ízlés szerint gyömbér, szerecsendió
- 5 dl víz