Recept megosztása

Vegán füstölt mozzarella

Csak 15 perc és 9 hozzávaló kell ehhez a tejmentes, olajosmagmentes, gluténmentes mozzarella elkészítéséhez. (majd egy óra pihenés a hűtőben) Tökéletes akár pizzához! Reszelhető, olvad, nyúlik és nagyon finom. Felhasználható továbbá szendvicsekhez, lasagnehez, levesekhez, grillezett sajtnak, a lehetőségek határtalanok.

Étrend adat(ok)

4 személy
15 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyünk mindent a késes aprítóba, kivéve a vizet és az agar-agart, turmixoljuk össze alaposan, majd tegyük félre
  • 2.keverjünk össze 1,5 bögre hideg vizet és 2 evőkanál agar-agart egy kis edényben, és forraljuk fel közepes hőfokon, közben folyamatosan kevergessük, amíg besűrűsödik, körülbelül 1-2 percig, teljes forráspont alatt
  • 3.gyorsan öntsük a turmixgépbe a tofus keverékünkhöz, és keverjük össze, hogy egynemű legyen
  • 4.gyorsan öntsük bele az előre kiválasztott formánkba (legalább 2 bögrényi folyadék férjen bele, előtte ellenőrizzük)
  • 5.tegyük be a hűtőszekrénybe fedél nélkül kb. 1 órára vagy amíg a sajt megszilárdul
  • 6.a sajt kiszedéséhez fordítsuk az edényünket egy tiszta felületre, és az alját és az oldalát néhányszor ütögessük meg, amíg kijön
  • 7.a sajtunkat légmentesen lezárt dobozban, hűtőszekrényben legfeljebb 1 hétig tárolhatjuk

Hozzávalók

  • 1/2 bögre füstölt tofu (bögre=2,3dl) vagy natúr tofu plusz folyékony füst (8-10 fújás)
  • 1/4 bögre tapiókakeményítő
  • 1/4 bögre kókuszolaj, felolvasztva
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2 evőkanál agar-agar por
  • 1 evőkanál savanyúkáposzta
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1 ½ bögre víz