Étrend adat(ok)
kb. 3 dl
20 perc
20 perc
Elkészítés
- 1.egy kis turmixgépben aprítsuk össze simára a datolyát az áztatólevével, fokhagymával, gyömbérrel, fűszerekkel, szójaszósszal
- 2.öntsük át egy kis edénybe, adjuk hozzá a víz felét és kezdjük el összefőzni
- 3.a víz másik feléhez adjuk hozzá a barna rizslisztet, keverjük addig amíg csomómentes lesz
- 4.hőkiegyenlítéssel keverjük hozzá a már forrdogáló keverékhez ( adjunk pár kanállal a barna rizslisztes keverékhez a forró keverékből, és csak utána adjuk hozzá a lábasban levő keverékhez, így nem csomósodik össze)
- 5.főzzük kb. 8-10 percig, kevergetve - gyöngyözzön közben
- 6.húzzuk le a tűzről, és hagyjuk 5 percig hűlni - szépen be fog sűrűsödni - ha nem lett szirup állagú néhány perc múlva, főzzük még pár percet
Hozzávalók
- ½ bögre (bögre = 2,3 dl) szójaszósz/tamari/kókusz-aminó (ez édesebb és kevésbé sós, mint a szójaszósz )
- kb. 10 db nagyon kicsi datolya- előtte pár órára beáztattuk annyi vízbe, amennyi ellepi, és az áztatólevet is felhasználtuk - vagy 3-4 evőkanál (házi) datolyapaszta
- ¾ bögre víz
- ½ evőkanál reszelt gyömbér - vagy ¼ kiskanál gyömbérpor
- 2 gerezd fokhagyma - vagy fél kiskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál rizsecet
- ⅛ kiskanál kanál bors, kurkuma
- 1 ½ evőkanál barna rizsliszt