Recept megosztása

Tejbegríz kukoricadarából

Egyik tábor után azzal jöttek haza a Lányaink, hogy gluténmentes ebédként az egyik fogás kukoricadarából készült tejbegriz volt, és nagyon ízlett nekik. Kérték, hogy mi is csináljunk itthon. Azóta is a család egyik kedvence.

2-3 adag
25 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.reszeljük bele a növényi tejbe a citrom héját, tegyük hozzá az édesítőt és kezdjük el melegíteni
  • 2.lassan, folyamatos kevergetés mellett szórjuk bele a kukoricadarát
  • 3.alacsony fokozaton, egyfolytában kevergetve, sűrűsödésig főzzük - vigyázzunk, hajlamos fröcskölni, nehogy megégessük magunkat
  • 4.öntsük ki tányérokba, tálkákba - fogyaszthatjuk melegen vagy hidegen
  • 5.díszíthetjük gyümölcsökkel, megszórhatjuk kakaóporral vagy fahéjjal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Tejbegríz kukoricadarából?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 125 g (teljes kiőrlésű) kukoricadara
  • 750 ml növényi tej
  • 3-4 evőkanál eritrit / házi datolyapaszta (ez teljes értékű, de elszínezi a kásánkat)
  • 1-2 kiskanál vanília kivonat
  • 1 (bio) citrom reszelt héja